ΗΠΑ: Ρεκόρ εξαγωγών LNG το 2021

ΗΠΑ: Ρεκόρ εξαγωγών LNG το 2021

97
ΗΠΑ: Ρεκόρ εξαγωγών LNG το 2021

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, απόρροια της αυξημένης ζήτησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Άπω Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της Energy Information Administration (EIA) των ΗΠΑ, οι αμερικανικές εξαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά 50% το 2021 σε σύγκριση με το 2020, καθώς διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 9,7 δισ. κυβικά πόδια ανά ημέρα.

Όσον αφορά τις ασιατικές αγορές, Νότια Κορέα και Κίνα ήταν οι χώρες που οδήγησαν την αύξηση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η Ινδία. Η συνολική αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG προς την Ασία ήταν ίση με 51% (1,5 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα). Στις ευρωπαϊκές αγορές, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και λοιπές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου συνέχισαν να πρωταγωνιστούν.

Τέλος, η EIA κάνει λόγο για περαιτέρω αύξηση της αμερικανικής παραγωγής φυσικού αερίου έως και το 2050. Στις εκτιμήσεις αυτές, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εκτιμώμενη ζήτηση για αμερικανικό LNG.

Φωτό: Luis Tejido/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.