Τα τελευταία δεδομένα για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

Τα τελευταία δεδομένα για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

112
Τα τελευταία δεδομένα για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

Τη μηνιαία έκθεσή της για την παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Χάλυβα (World Steel Association – WSA). Η συγκεκριμένη έκθεση αξιοποιεί δεδομένα από 64 χώρες. Σε 142,7 εκατ. τόνους ανήλθε η συνολική παραγωγή των 64 αυτών χωρών τον Φεβρουάριου του 2022, μειωμένη κατά 5,7% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021.

Ειδικότερα, οι 75 εκατ. τόνοι ακατέργαστου χάλυβα παρήχθησαν στην Κίνα. Η παραγωγή της Κίνας τον Φεβρουάριο κατέγραψε μείωση 10% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021.

Η μείωση που κατέγραψε η Κίνα ήταν σημαντική, πλην όμως αναμενόμενη, καθώς το Πεκίνο έχει θέσει σε εφαρμογή πολιτικές με στόχο τη μείωση της παραγωγής χάλυβα, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών της βιομηχανίας. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, η Κίνα παρήγαγε το 52,5% του συνολικού ακατέργαστου χάλυβα τον Φεβρουάριο.

Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της παραγωγής του Φεβρουάριου κατέκτησε η Ινδία, με 10,1 εκατ. τόνους (7,6% αύξηση σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.