Μικρή πτώση στη ναυλαγορά των containerships

Μικρή πτώση στη ναυλαγορά των containerships

138
Μικρή πτώση στη ναυλαγορά των containerships

Μικρή πτώση σημειώθηκε στη ναυλαγορά των containerships την περίοδο 25-31 Μαρτίου, με τους ναύλους να μειώνονται σε πληθώρα routes. Πιο συγκεκριμένα, o εβδομαδιαίος δείκτης της Drewry World Container Index κατέγραψε πτώση 3,8% και διαμορφώθηκε στα $8.152,09/FEU.

Ειδικότερα, η πτώση του δείκτη καθορίστηκε από πτώσεις σε επιμέρους routes, τα οποία ο δείκτης λαμβάνει υπόψη. Ως σημαντικότερες πτώσεις διακρίνονται οι εξής: 8% στο route Σαγκάη-Λος Άντζελες, 6% στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη.

Screenshot 2022-03-31 151011

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ανακοινώθηκε lockdown εννέα ημερών στη Σαγκάη, προκαλώντας ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απόφασης του Πεκίνου στο διεθνές εμπόριο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα εκ των routes τα οποία χρησιμοποιούνται για τον δείκτη WCI δεν κατεγράφη άνοδος των ναύλων την περίοδο 25-31 Μαρτίου. Η Drewry εκτιμά πως οι ναύλοι θα μειωθούν περαιτέρω την ερχόμενη εβδομάδα.

Φωτό: Justin Lane/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.