Κινεζικοί πονοκέφαλοι στις αερομεταφορές

Κινεζικοί πονοκέφαλοι στις αερομεταφορές

121
Κινεζικοί πονοκέφαλοι στις αερομεταφορές

Αλυσιδωτές επιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Πεκίνου αναφορικά με lockdown δύο φάσεων στη Σαγκάη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του The Loadstar αναφέρει ότι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο Shangai Pudong. Επιπλέον, υπάρχουν εκτιμήσεις για περαιτέρω ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο της Σαγκάης, λόγω έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού.

Όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις του θαλάσσιου εμπορίου, το φορτίο αναμένεται να εκτραπεί από το αεροδρόμιο της Σαγκάης. Η κίνηση αυτή όμως θα έχει συνέπειες, όπως η καθυστέρηση των εμπορευμάτων και η αύξηση του κόστους μεταφοράς. Το κόστος μεταφοράς δέχεται ανοδικές πιέσεις και λόγω των αυξημένων τιμών καυσίμων στις διεθνείς αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αυστηρή πολιτική της Κίνας αναφορικά με την πανδημία Covid-19 επηρεάζει το διεθνές εμπόριο. Το Πεκίνο δεν δίστασε στο παρελθόν να θέσει φρένο στη βιομηχανική παραγωγή περιοχών-κόμβων, όπως η πόλη Σενζέν, προκειμένου να αντιμετωπίσει πρότερες εξάρσεις κρουσμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.