Μόσχα και Πεκίνο συμφωνούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους

Μόσχα και Πεκίνο συμφωνούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους

92
Μόσχα και Πεκίνο συμφωνούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους σήμερα στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εν μέσω «δύσκολων διεθνών συνθηκών», όπως τις χαρακτήρισε η Μόσχα. Το Interfax ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την οικοδόμηση συντονισμού σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και την διατύπωση ενιαίας θέσης για διεθνείς υποθέσεις.

Παράλληλα, η Ρωσία εμφανίζεται αποφασισμένη σε ότι αφορά το εμπόριο της με της χώρας της ΕΕ και την απαίτησή της για πληρωμή σε ρούβλια. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν προειδοποίησε σήμερα την ΕΕ ότι, αν θέλει να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.