Seaduchess: Το νέο δεξαμενόπλοιο της Thenamaris

Seaduchess: Το νέο δεξαμενόπλοιο της Thenamaris

173
Seaduchess: Το νέο δεξαμενόπλοιο της Thenamaris
Πηγή: THENAMARIS - LINKEDIN

Την παραλαβή του νεότευκτου δεξαμενόπλοιού της γνωστοποίησε η Thenamaris μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 24 Μαρτίου. Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο είναι τύπου VLCC, διαθέτει χωρητικότητα περίπου 310.000 dwt και ονομάζεται Seaduchess. Η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2022 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Imabari ενώ είναι εξοπλισμένο με scrubber.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος της Themaris μεταξύ άλλων αριθμεί και 62 tankers διαφόρων μεγεθών. Την ίδια ώρα, η εταιρεία αναμένει εντός του 2022 την παράδοση επιπλέον τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 50.291 dwt έκαστο, τα οποία ναυπηγούνται από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding και πρόκειται να λάβουν τα εξής ονόματα: Seapromise, Seadrive, St. Nicholas, St. Helen.

Παράλληλα, ο συνολικός στόλος της Thenamaris αριθμεί ακόμη 20 bulk carriers, 2 containerships, 5 LNGCs και 8 LPGCs. Επιπλέον, πέραν των τεσσάρων προαναφερθέντων tankers, το ναυπηγικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο bulk carriers των οποίων η παράδοση αναμένεται εντός του 2022. Τα εν λόγω bulk carriers θα διαθέτουν χωρητικότητα 81.400 dwt, ναυπηγούνται από τη Nantong COSCO KHI Ship Engineering και πρόκειται να λάβουν τα ονόματα Seabulk και Sea Champion.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.