Σημάδια «διόρθωσης» στην αγορά των containerships

Σημάδια «διόρθωσης» στην αγορά των containerships

56
Σημάδια «διόρθωσης» στην αγορά των containerships

Οι πτωτικές τάσεις στη ναυλαγορά των containerships συνεχίστηκαν και την εβδομάδα 18-24/3. Σύμφωνα με την Drewry, ο δείκτης World Container Index, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους σε επιμέρους routes, κατέγραψε πτώση 4,1% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκε στα $8.470,45/FEU.

Ειδικότερα, οι πτωτικές τάσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ, όπου σημειώθηκε πτώση 8% σε εβδομαδιαία βάση και οι ναύλοι διαμορφώθηκαν στα $11.192/FEU. Πτώσεις εύρους 2-4% σημειώθηκαν και σε λοιπά routes με προορισμό ή αφετηρία τη Σαγκάη. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα routes Λος Άντζελες-Σαγκάη και Σαγκάη-Νέα Υόρκη, όπου η ναυλαγορά παρέμεινε σταθερή.

2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη οι ναύλοι κατέγραψαν άνοδο 5% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα $6.793/FEU. Τέλος, η Drewry εκτιμά πως η ναυλαγορά θα παραμείνει σε παρεμφερή επίπεδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.