Οι Έλληνες οδηγούν την κούρσα αγοραπωλησιών πλοίων

Οι Έλληνες οδηγούν την κούρσα αγοραπωλησιών πλοίων

303
Οι Έλληνες οδηγούν την κούρσα αγοραπωλησιών πλοίων

Έντονη παραμένει η ελληνική παρουσία εντός του 2022 στη second-hand αγορά, όπου και διατηρεί την πρωτοκαθεδρία. Πιο συγκεκριμένα, εντός του έτους, οι Έλληνες επενδυτές έχουν προβεί στην αγορά 65 bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers έναντι περίπου $1,2 δισ.

Συνεπώς, οι Έλληνες επενδυτές απέκτησαν το 18% των bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers που πωλήθηκαν στη second-hand αγορά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, τα οποία ήταν ίσα με 370. Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεύουν το 16% των συνολικά διατεθέντων κεφαλαίων, τα οποία ήταν ίσα με περίπου $7,6 δισ.

Επιπλέον, η παρουσία των Ελλήνων είναι σαφώς εντονότερη στις αγορές bulk carriers και tankers, όπου έχουν αποκτήσει εντός του έτους 30 bulk carriers και 33 tankers. Στην κορυφή των αγοραπωλησιών containerships βρίσκονται ελβετικών συμφερόντων εταιρείες (13 αγορές), ενώ στις αγοραπωλησίες gas carriers εταιρείες του Κατάρ (10 αγορές).

Πηγή δεδομένων: Allied Shipping Research/Weekly SnP Statistics Week 11 – 2022 as at 20th March 2022

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.