Άνοιγμα στην αγορά LNG οραματίζεται το Ιράν

Άνοιγμα στην αγορά LNG οραματίζεται το Ιράν

191
Άνοιγμα στην αγορά LNG οραματίζεται το Ιράν

Την εισχώρησή του στην αγορά LNG οραματίζεται το Ιράν εν μέσω των αναταραχών στην Ανατολική Ευρώπη, που ωθούν τις χώρες της ΕΕ να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η κρατική ή δημοσίου συμφέροντος εταιρεία National Iranian Oil Co., που δραστηριοποιείται στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, προσκάλεσε επενδυτές να καταθέσουν προτάσεις για την κατασκευή μικρών μονάδων LNG.

Ωστόσο, επί του παρόντος δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες αναφορικά με το μέγεθος, την τοποθεσία ή τον χρονικό ορίζοντα πραγμάτωσης των εν λόγω σχεδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου παγκοσμίως, όμως η είσοδός του στην παγκόσμια αγορά είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος, καθώς απαιτούνται επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων για την αεριοποίηση του φυσικού αερίου προκειμένου να μεταφερθεί διά θαλάσσης.

Παράλληλα, το Ιράν βρίσκεται με το ένα πόδι εντός της αγοράς πετρελαίου, καθώς, εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ να καταστήσουν τη Ρωσία «παρία» της αγοράς ενέργειας, το ιρανικό πετρέλαιο συνιστά θελκτική εναλλακτική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.