Ακινητοποιημένο στις ΗΠΑ παραμένει το «Ever Forward»

Ακινητοποιημένο στις ΗΠΑ παραμένει το «Ever Forward»

324
Ακινητοποιημένο στις ΗΠΑ παραμένει το «Ever Forward»

Μέρες ή και εβδομάδες μπορεί να διαρκέσουν οι επιχειρήσεις αποκόλλησης του containership της Evergreen που προσάραξε κοντά στο Gibson Island το απόγευμα της 13ης Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Οι προσπάθειες αποκόλλησης του «Ever Forward», το οποίο βρισκόταν καθ’ οδόν για το Νόρφολκ της πολιτείας Βιρτζίνια, όταν και προσάραξε στο Craighill Channel στο Chesapeake Bay, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το εν λόγω κανάλι αποτελεί κύρια αρτηρία για τη μεταφορά εμπορευμάτων στη Βαλτιμόρη, ωστόσο το «Ever Forward» δεν εμποδίζει την κίνηση των υπόλοιπων πλοίων από και προς το λιμάνι της Βαλτιμόρης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αμερικανικής ακτοφυλακής, το πλοίο ουσιαστικά «κόλλησε» σε λάσπη, καθώς το βύθισμά του είναι αρκετά μεγάλο για την ασφαλή κίνηση στην περιοχή.

Η ακτοφυλακή συνεργάζεται με δύτες, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, ναυπηγούς και ομάδες διάσωσης και εξετάζουν τις εναλλακτικές επιλογές για την αποκόλληση του πλοίου. Την ίδια ώρα, το πλήρωμα του πλοίου είναι επιφορτισμένο με το να ελέγχει τα επίπεδα καυσίμων κάθε τέσσερις ώρες, υπό τον φόβο διαρροής πετρελαίου. Επί του παρόντος, πάντως, δεν έχει αναφερθεί πετρελαιοκηλίδα, ενώ ασφαλές είναι και το πλήρωμα του containership.

Φωτό: Jim Lo Scalzo/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.