Βύθιση Ro-Ro πλοίου στα ανοικτά του Ιράν

Βύθιση Ro-Ro πλοίου στα ανοικτά του Ιράν

1017
Βύθιση Ro-Ro πλοίου στα ανοικτά του Ιράν

Ένα Ro-Ro πλοίο που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βυθίστηκε στα ανοικτά του Ιράν, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, δήλωσε σήμερα Ιρανός αξιωματούχος.

«Ένα φορτηγό πλοίο των Εμιράτων που μετέφερε οχήματα βυθίστηκε περίπου 50 χιλιόμετρα από το λιμάνι Ασαλούγε» στην επαρχία Μπουσέρ και «έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωση των 30 μελών του πληρώματος», δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος του λιμενικού στο επίσημο πρακτορείο Irna.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο νερό, φορώντας σωσίβια και αναμένοντας να τους περισυλλέξει ένα ιρανικό πλοίο. Σε μετέπειτα ανακοίνωση, οι ιρανικές αρχές ανέφεραν τη διάσωση 16 μελών του πληρώματος.

«Χάρη στις προσπάθειες των διασωστών, 16 μέλη του πληρώματος του πλοίου έχουν διασωθεί μέχρι τώρα», δήλωσε στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ο αξιωματούχος διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας Μπουσέρ. «Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 14 συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το Tasnim, ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταιγίδες στον Αραβικό Κόλπο και προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: www.pmo.ir

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.