Νέο ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

Νέο ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

132
Νέο ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

Εκτιμήσεις περί μειωμένης ναυτιλιακής κίνησης μέσω της Διώρυγας του Σουέζ έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους, βασισμένες στις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέψευσε τις όποιες αυτές προβλέψεις, παραθέτοντας δεδομένα της Αρχής της Διώρυγας αναφορικά με τη ναυτιλιακή κίνηση τον Φεβρουάριο του 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Arab News, η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε νέο ρεκόρ εντός του Φεβρουαρίου του 2022, πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον αριθμό διελεύσεων πλοίων. Τα πλοία που διήλθαν από τη Διώρυγα του Σουέζ τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν 1.713, αυξημένα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021, οπότε και είχαν ανέλθει σε 1.532.

Η Διώρυγα του Σουέζ βρίσκεται σε συνεχή ρότα κατάρριψης ρεκόρ. Άλλωστε, το 2021 αποτέλεσε έτος ρεκόρ για την κερδοφορία της, αφότου τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα $6,3 δισ., παρά τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στο διεθνές εμπόριο αλλά και, φυσικά, τη διάσημη προσάραξη του πλοίου «Ever Given».

Φωτό: Khaled Elfiqi/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.