Ακάθεκτες οι εξαγωγές ρωσικού άνθρακα στην Ινδία

Ακάθεκτες οι εξαγωγές ρωσικού άνθρακα στην Ινδία

85
Ακάθεκτες οι εξαγωγές ρωσικού άνθρακα στην Ινδία

Οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας από τη Ρωσία αναμένεται τον Μάρτιο να είναι οι υψηλότερες για πάνω από δύο χρόνια, καθώς η χώρα της Ασίας εξακολουθεί να προμηθεύεται το καύσιμο από μια αγορά που είναι απομονωμένη λόγω των κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, πλοία μεταφέρουν τουλάχιστον 1,06 εκατ. τόνους μεταλλουργικού και θερμικού άνθρακα με προορισμό τα λιμάνια της Ινδίας. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Coalmint, 870.000 τόνοι έχουν ήδη παραδοθεί ή αναμένεται να παραδοθούν έως τις 20 Μαρτίου. Στοιχεία τoυ Refinitiv καταδεικνύουν ότι, μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον τρία πλοία αναχώρησαν από ρωσικά λιμάνια έμφορτα με άνθρακα με προορισμό την Ινδία.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, μπροστά στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, προσφέρει προνομιακές τιμές άνθρακα σε Κίνα και Ινδία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν traders.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.