Maersk: Η μεθανόλη στο επίκεντρο νέων στρατηγικών συνεργασιών

Maersk: Η μεθανόλη στο επίκεντρο νέων στρατηγικών συνεργασιών

53
Maersk: Η μεθανόλη στο επίκεντρο νέων στρατηγικών συνεργασιών

Έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας πράσινης μεθανόλης, η A.P. Moller-Maersk (Maersk) συνήψε συμφωνίες συνεργασίας με τις εταιρείες CIMC ENRIC, European Energy, Green Technology Bank, Orsted, Proman και WasteFuel για την προμήθεια τουλάχιστον 730.000 τόνων πράσινης μεθανόλης ετησίως έως τα τέλη του 2025.

Με αυτόν τον τρόπο, η Maersk θα μπορέσει να εξασφαλίσει και με το παραπάνω τις απαιτούμενες ποσότητες πράσινης μεθανόλης που χρειάζεται για τα πρώτα δώδεκα φιλικά προς το περιβάλλον containerships κατανάλωσης καυσίμου μεθανόλης που έχει παραγγείλει.

Η Henriette Hallberg Thygesen, CEO Fleet & Strategic Brands της A.P. Moller-Maersk, ανέφερε σχετικά: «Για τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση, χρειαζόμαστε μια σημαντική και έγκαιρη αύξηση της παραγωγής πράσινων καυσίμων. Η πράσινη μεθανόλη αποτελεί τη μοναδική κλιμακούμενη λύση η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη στον ναυτιλιακό κλάδο. Η παραγωγή της πράσινης μεθανόλης πρέπει να αυξηθεί, και αυτό μπορεί να γίνει μέσω συνεργασιών σε όλο το ναυτιλιακό οικοσύστημα αλλά και τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοιες συνεργασίες σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για τη μετάβαση στην πράσινη ενεργεία».

Οι συνεργασίες και οι επενδύσεις σε καινοτόμα προγράμματα αποτελούν για τη Maersk τις σημαντικότερες μεθόδους για τη διαμόρφωση μιας αξιακής αλυσίδας ανθρακικά ουδέτερων καυσίμων και η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με κορυφαίες εταιρείες σε διάφορα προγράμματα, προκειμένου να επισπεύσει την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.