Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Euronav

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Euronav

474
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Euronav

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεσή της ανακοίνωσε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο Euronext Euronav. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Saverco NV και CMB NV γνωστοποίησαν στην Euronav ότι αθροιστικά κατέχουν μετοχικό μερίδιο που ξεπερνά το 10%.

Ειδικότερα, μετά το πέρας σχετικής συναλλαγής, η Saverco NV διατηρεί μετοχές που αντιστοιχούν σε 24.400 ψήφους, ενώ η CMB NV μετοχές που αντιστοιχούν σε 22.000.000 ψήφους. Σημειώνεται ότι η CMB NV συνιστά θυγατρική εταιρεία της Saverco NV και πως το αθροιστικό μετοχικό μερίδιο των δύο εταιρειών είναι ίσο με 10,01% του συνολικού.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή της Saverco NV την οδήγησε στην κορυφή της μετοχικής σύνθεσης της Euronav, καθώς ξεπέρασε τη μέχρι πρότινος πρώτη C.K. Limited. Η C.K. Limited διατηρεί μετοχικό μερίδιο 9,023% (19,85 εκατ. μετοχές) στην Euronav και είναι συνδεδεμένη εταιρεία με την οικογένεια Fredriksen.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Euronav δραστηριοποιείται στην αγορά δεξαμενόπλοιων και διαθέτει εκτενή στόλο διαφόρων μεγεθών, όπως VLCCs και Suezmaxes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.