Αμερικανική επένδυση σε ναυπηγείο των Φιλιππίνων… με πολλαπλά μηνύματα

Αμερικανική επένδυση σε ναυπηγείο των Φιλιππίνων… με πολλαπλά μηνύματα

183
Αμερικανική επένδυση σε ναυπηγείο των Φιλιππίνων… με πολλαπλά μηνύματα

Η αμερικανική Cerberus θα αποκτήσει έναντι $300 εκατ. ναυπηγείο στις Φιλιππίνες, το οποίο ήταν αντιμέτωπο με οικονομικές δυσκολίες και τη διαχείριση του οποίου είχε η Hanjin Philippines πριν χρεοκοπήσει το 2019.

Η επένδυση της Cerberus αποτελεί μια κίνηση με πολλές ερμηνείες, δεδομένου ότι το χρεοκοπημένο ναυπηγείο βρίσκεται κοντά σε πρώην αμερικανική ναυτική βάση στη Νότια Σινική Θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον είχαν εκφράσει και κινεζικές εταιρείες, γεγονός που προκαλούσε ανησυχίες για επέκταση της οικονομικής δύναμης της Κίνας στις Φιλιππίνες και στη Νότια Σινική Θάλασσα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή.

Με την απόκτησή του από την Cerberus, το ναυπηγείο, το οποίο απασχολούσε 20.000 εργαζομένους, θα εκκινήσει ξανά τις δραστηριότητές του εντός του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές της Hanjin στους πιστωτές της BDO Unibank, Bank of the Philippine Islands, Rizal Commercial Banking Corp., Metropolitan Bank & Trust Co. και Land Bank of the Philippines ανέρχονται σε $412 εκατ. και συνεπώς η συμφωνία αποτελεί μια ανακούφιση για το χρεοκοπημένο ναυπηγείο.

Φωτό: hhic-phil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.