Νέες παραγγελίες στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Νέες παραγγελίες στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

207
Νέες παραγγελίες στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Νέες παραγγελίες εξασφάλισαν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται το LNG, τόσο ως καύσιμο όσο και ως εμπόρευμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η Samsung Heavy Industries (SHI) εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων, ενώ η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) για τη ναυπήγηση πέντε πλοίων.

Ειδικότερα, η SHI θα ναυπηγήσει τέσσερα containerships κατανάλωσης LNG για Ευρωπαίο επενδυτή έναντι περίπου $494 εκατ. Σημειώνεται ότι η SHI, η οποία συνιστά το τρίτο μεγαλύτερο ναυπηγείο παγκοσμίως σε όρους εκκρεμών παραγγελιών (backlog), έχει ήδη επιτύχει το 15% του ετήσιου στόχου της σε αξία παραγγελιών, ο οποίος είναι ίσος με $8,8 δισ. για το 2022.

Παράλληλα, η KSOE θα ναυπηγήσει ένα LNGC και τέσσερα containerships κατόπιν παραγγελιών από Ασιάτες επενδυτές. Το LNGC αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το α’ εξάμηνο του 2024, ενώ τα τέσσερα containerships μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.