Νέα παραγγελία containerships για τη Danaos 

Νέα παραγγελία containerships για τη Danaos 

280
Νέα παραγγελία containerships για τη Danaos 

Σε νέα παραγγελία πλοίων προέβη η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Danaos Corporation, της οποίας επικεφαλής είναι ο Δρ. Ιωάννης Κούστας. Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία τοποθετήθηκε στο κινεζικό ναυπηγείο Dalian Shipbuilding Industry (DSIC) & China Shipbuilding Trading (CSTC) και αφορά τη ναυπήγηση δύο, με την επιλογή για επιπλέον δύο, containerships μεταφορικής ικανότητας 7.100 TEUs έκαστο. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος, η Danaos διαθέτει έναν εκτενή και εκσυγχρονισμένο στόλο containerships των οποίων η αθροιστική μεταφορική ικανότητα ξεπερνά τα 436.500 TEUs.

Συγκεκριμένα και όπως εμφανίζεται και στην επίσημη δήλωση της εταιρείας  ο Δρ. Ιωάννης Κούστας τόνισε  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη παραγγελία δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.100 TEU. Αυτά τα πλοία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, θα διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών ρύπων και θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν μεθανόλη ως νέο καύσιμο οπότε αυτό κριθεί απαραίτητο. Με αυτή την παραγγελία η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως».

1647264900093

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.