Ενοποιήσεων συνέχεια στη ναυτιλία γραμμών

Ενοποιήσεων συνέχεια στη ναυτιλία γραμμών

91
Ενοποιήσεων συνέχεια στη ναυτιλία γραμμών

Οι εταιρείες της ναυτιλίας γραμμών δεν είναι ποτέ στατικές στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς στους πελάτες τους. Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, οι στρατηγικές συμφωνίες ανάπτυξης των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου καταδεικνύουν τη νέα αυτή τάση που αναδύεται στις μεταφορές.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί η ανακοίνωση της Hapag-Lloyd, στην οποία σημειώνεται ότι υπέγραψε ένα πλαίσιο συμφωνίας με την επίσης γερμανική Deutsche Afrika-Linien (DAL) για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της στη ναυτιλία τακτικών γραμμών.

«Η Αφρική παραμένει μια σημαντική αγορά για τη στρατηγική ανάπτυξης της Hapag-Lloyd. Ιδιαίτερα για την προσφορά υπηρεσιών μας από και προς τη Νότια Αφρική, η DAL αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη, που μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερο δίκτυο και πρόσθετη κάλυψη λιμένων σε αυτή την περιοχή», τόνισε ο Rolf Habben Jansen, CEO της εταιρείας.

Η DAL δραστηριοποιείται σε τέσσερις τακτικές γραμμές σε Ευρώπη, Νότια Αφρική και Ινδικό Ωκεανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hapag-Lloyd, στο πλαίσιο της στρατηγικής consolidation, σχεδόν έναν χρόνο πριν εξαγόρασε την ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, NileDutch Investments B.V.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.