Πρόσω ολοταχώς για τον πρώτο στον κόσμο μεγάλης κλίμακας σταθμό παραγωγής πράσινης...

Πρόσω ολοταχώς για τον πρώτο στον κόσμο μεγάλης κλίμακας σταθμό παραγωγής πράσινης μεθανόλης

85
Πρόσω ολοταχώς για τον πρώτο στον κόσμο μεγάλης κλίμακας σταθμό παραγωγής πράσινης μεθανόλης

Η Siemens Energy έλαβε παραγγελία για την κατασκευή ενός συστήματος ηλεκτρόλυσης, το οποίο προορίζεται για τον πρώτο παγκοσμίως μεγάλης κλίμακας σταθμό εμπορικής παραγωγής πράσινης μεθανόλης (eMethanol), τον οποίο αναπτύσσει η εταιρεία αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας European Energy.

Ο σταθμός παραγωγής πράσινης μεθανόλης θα βρίσκεται στην περιοχή Kassø της Νότιας Δανίας, έχοντας πρόσβαση σε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στο φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής. Η πράσινη μεθανόλη που θα παράγεται από τη μονάδα ηλεκτρόλυσης ισχύος 50 MW που θα παρέχει η Siemens θα προορίζεται, μεταξύ άλλων, για τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk και την εταιρεία εμπορίας καυσίμων Circle K.

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να εξασφαλίσει στη Maersk τις ποσότητες καυσίμου μεθανόλης που χρειάζεται για την τροφοδοσία του πρώτου containership κατανάλωσης πράσινης μεθανόλης του στόλου της, θέτοντας έτσι το σημείο εκκίνησης για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η Siemens Energy θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρόλυσης, το οποίο θα αποτελείται από τρεις πλήρεις συστοιχίες κυψελών καυσίμου με μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίου (ΡΕΜ) μαζί με μετασχηματιστές, ανορθωτές, ένα Κατανεμημένο Σύστημα Ελέγχου (DCS) καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παραγωγή απιονισμένου νερού. Η έναρξη της εμπορικής παραγωγής πράσινης μεθανόλης στον υπό ανάπτυξη σταθμό είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο μισό του 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.