Σε διαδικασία ανάπτυξης οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Τήνου

Σε διαδικασία ανάπτυξης οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Τήνου

92
Σε διαδικασία ανάπτυξης οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Τήνου

Η Τήνος έρχεται όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων, καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της, στον εξωτερικό λιμένα του νησιού.

Ειδικότερα, οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου θα εξυπηρετήσει εκατοντάδες επιβάτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να παραμένουν στο χώρο αναμονής, να προχωράνε σε έκδοση νέων εισιτηρίων από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κιόσκια του υδατοδρομίου, και να ελέγχονται οι αποσκευές τους πριν το ταξίδι τους.

Άμεσες οι εξελίξεις σε Πάτμο και Σίφνο!

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν βάλει γερές βάσεις αναφορικά με την κατασκευή των υδατοδρομίων τους, με το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων να διαμορφώνεται και να δομείται καθημερινά. Στην Πάτμο έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής.

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες. Στο νησί έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις γύρω από τους όρους σύμβασης του έργου και η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα στην εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του υδατοδρομίου.

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν στον Άλιμο!

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αλίμου, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκτός του υδατοδρομίου και υδάτινο πεδίο. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποφασίστηκε από την αρμόδια εταιρεία ώστε ο Άλιμος να προλάβει τις προθεσμίες και να ενταχθεί 100% στο δίκτυο των υδατοδρομίων που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, ο Άλιμος θα αποτελέσει το πρώτο υδατοδρόμιο της Αθήνας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται το σημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Σποράδες και Εύβοια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Ευχάριστα νέα έρχονται από το δίκτυο υδατοδρομίων στις Σποράδες καθώς οι τεχνικοί φάκελοι των νησιών Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου πλησιάζουν στην έγκρισή τους με σειρά να παίρνουν οι κατασκευές των υδατοδρομίων.

Αναφορικά με το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων Ευβοίας σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Αλιβέρι και Κύμη το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που προκύπτει περιλαμβάνει τις γνωμοδοτήσεις των φακέλων από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για ταυτόχρονη εκκίνηση των κατασκευών στα επιλεγμένα σημεία

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.