Χωρίς φρένα οι επενδύσεις στη ναυτιλία

Χωρίς φρένα οι επενδύσεις στη ναυτιλία

278
Χωρίς φρένα οι επενδύσεις στη ναυτιλία

Στον απόηχο ενός εξαιρετικού έτους για τη ναυτιλία, οι επενδύσεις αναφορικά με την προσφορά του παγκόσμιου στόλου συνεχίζονται ακάθεκτες και το 2022, με τα containerships να πρωταγωνιστούν στις παραγγελίες και τα bulk carriers στις αγοραπωλησίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση (28/2-4/3) του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, εντός του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για 172 πλοία, εκ των οποίων τα 87 (ποσοστό 50,58%) είναι containerships.

Παράλληλα, 390 πλοία έχουν αλλάξει ιδιοκτήτες εντός του έτους, με το επενδυτικό ενδιαφέρον στις αγοραπωλησίες να εστιάζεται περισσότερο στα bulk carriers και στα tankers.

Τέλος, οι τιμές διάλυσης συνεχίζουν σε ανοδική ρότα. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές είναι υψηλές σε Μπανγκλαντές και Πακιστάν, ενώ σημειώθηκε άνοδος στην Ινδία, όπου η τιμή αναφοράς για τη διάλυση ενός Capesize είναι ίση με $640/ldt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.