Βυθίστηκε πλοίο στα ανοικτά της Οδησσού

    618
    Βυθίστηκε πλοίο στα ανοικτά της Οδησσού

    Το εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Helt βυθίστηκε σήμερα στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού ύστερα από έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του πλοίου.

    Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.

    «Το πλοίο τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή».

    Ο ίδιος είπε ότι το πλοίο ίσως χτυπήθηκε από νάρκη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τελευταία Ενημέρωση 3 Μαρτίου 2022 – 18.15 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ):

    Έξι ναυτικοί από το εσθονικό φορτηγό πλοίο Helt που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Οδησσού σήμερα ύστερα από έκρηξη περισυνελέγησαν από την ουκρανική υπηρεσία διάσωσης, όπως έγινε γνωστό από έναν Ουκρανό αξιωματούχο.

    Ο Βίκτορ Βίσνιοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού λιμενικού, είπε ότι τα έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Τσερνομόρσκ επειδή παρέμειναν για πολλές ώρες στην παγωμένη θάλασσα. Επί του παρόντος, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.