TURBOMED SA: Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία και καινοτόμος λύση για τα πλοία

TURBOMED SA: Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία και καινοτόμος λύση για τα πλοία

638
TURBOMED SA: Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία και καινοτόμος λύση για τα πλοία

Ένα σημαντικό πρόβλημα για την επισκευή και συντήρηση των turbocharger είναι η δυσκολία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μη διαθεσιμότητα μηχανών ζυγοστάθμισης του στροφείου. Δεδομένου ότι το turbocharger διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του πλοίου και ο άξονας του στροφείου αποτελεί ένα υψηλής ταχύτητας περιστρεφόμενο τμήμα του, η ζυγοστάθμιση κρίνεται απαραίτητη για την απόδοση, καθώς και τη διάρκεια ζωής του.

Η TURBOMED SA εξοπλισμένη με τη φορητή μηχανή δυναμικής ζυγοστάθμισης, -που σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον υψηλών δονήσεων όπως αυτό του μηχανοστασίου του πλοίου- επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα ολοκληρωμένης επισκευής, καλύπτοντας όλο το εύρος αναγκών ζυγοστάθμισης των turbochargers των κύριων μηχανών και των ηλεκτρομηχανών.

«Ένα όραμα πολλών ετών γίνεται πράξη! Το μηχάνημα της Φορητής Δυναμικής Ζυγοστάθμισης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την εταιρεία μας για χρήση πάνω στο πλοίο και όχι μόνο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε ζημιά επί του πλοίου, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη», επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TURBOMED SA κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Πλέον, η ολοκληρωμένη υπηρεσία επισκευής και ζυγοστάθμισης πραγματοποιείται μέσα στο πλοίο χωρίς να απαιτείται να εξέλθει το στροφείο του σκάφους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις απομακρυσμένων λιμανιών, όπου δεν υπάρχουν υποδομές ή εξειδικευμένα μηχανουργεία για ζυγοσταθμίσεις, η υπηρεσία αποτελεί μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους πλοιοκτήτες και τους ναυλωτές πλοίων.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία της φορητής δυναμικής ζυγοστάθμισης επί του πλοίου είναι διαθέσιμη στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε καίρια λιμάνια του πλανήτη, όπως Κωνστάντζα Ρουμανίας, Λάγος Νιγηρίας, Λεμεσό Κύπρου, καθώς και σε όλη την Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Επιπλεόν Πληροφορίες

Tο μηχάνημα κατασκευάζεται έτσι ώστε να μηδενίζει τους κραδασμούς και το θόρυβο από άλλες πηγές. Επιπλέον, είναι φορητό και μεταφέρεται εύκολα ενώ το ρεπόρτο ζυγοστάθμισης εκδίδεται και παραμένει πάνω στο πλοίο μαζί με όλα τα ρεπόρτα της επισκευής.

Η υπηρεσία της «Φορητής Δυναμικής Ζυγοστάθμισης» προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, δεδομένου ότι έχει υψηλό βαθμό άμεσης απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ποιότητας. Το πακέτο υπηρεσιών καλύπτει το ευρύ φάσμα συντήρησης-επισκευής-ζυγοστάθμισης των στροφείων των turbochargers εντός του χρονοδιαγράμματος του πλοίου και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους κύριων μηχανών και ηλεκτρομηχανών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών και δύναται να ζυγοσταθμίσει καινούρια και μεταχειρισμένα στροφεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η ναυτιλία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό επισκευών, το μηχάνημα αυτό είναι κατάλληλο και για ναυπηγεία όπου δεν υπάρχουν μηχανήματα δυναμικών ζυγοσταθμίσεων, όπως και για εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.