«Μπλόκο» για τα ρωσικά πλοία στους λιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου

«Μπλόκο» για τα ρωσικά πλοία στους λιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου

127
«Μπλόκο» για τα ρωσικά πλοία στους λιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πίεσης προς τη Μόσχα, η Βρετανία διέταξε σήμερα τα λιμάνια της χώρας να μπλοκάρουν κάθε πλοίο που φέρει ρωσική σημαία ή πιστεύεται ότι είναι νηολογημένο, ανήκει ή ελέγχεται από οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με τη Ρωσία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε σε επιστολή του προς όλα τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου ότι προετοιμάζονται περαιτέρω λεπτομερείς κυρώσεις κατά της ρωσικής ναυτιλίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο ναυτιλιακός κλάδος είναι θεμελιώδης για το διεθνές εμπόριο και πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας ώστε να λογοδοτήσει η ρωσική κυβέρνηση», ανέφερε στην επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Σαπς ανέφερε ότι στα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται πλέον ο ελλιμενισμός στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οποιοδήποτε σκάφος πιστεύεται ότι ανήκει, ελέγχεται, ναυλώνεται ή λειτουργεί από οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται με τη Ρωσία θα πρέπει να του αποκλείεται η είσοδος.

Οποιοδήποτε πλοίο που εκμεταλλεύεται ένα «κατονομαζόμενο άτομο» ή οποιοδήποτε πλοίο που φέρει τη ρωσική σημαία ή είναι νηολογημένο στη Ρωσία πρέπει επίσης να αποκλειστεί.

«Θα επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό ρωσικών πλοίων εντός του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω και θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τα σχετικά λιμάνια όταν εντοπίζουμε πλοία που προορίζονται για λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παραπάνω», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.