Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Εκδήλωση Κοπής Πίτας

Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Εκδήλωση Κοπής Πίτας

342
Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Εκδήλωση Κοπής Πίτας

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή, την εκδήλωση Κοπής Πίτας 2022, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Για τον λόγο αυτό η Λέσχη μας τίμησε τους Χιώτες εν ενεργεία Ανωτάτους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για την πολυετή προσφορά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Νικόλαος Κακαλής προλόγισε και αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Λέσχης Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους τιμώμενους και όλους τους παρευρισκόμενους,  μίλησε για τους σκοπούς / δράσεις της Λέσχης και έκανε την σχετική ανασκόπηση του έτους 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ημερολόγιο 2022 της Λέσχης, αφιερωμένο στην Ελληνική Σημαία και στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, εικονίζει στο εξώφυλλό του την Ελληνική Σημαία υψωμένη να κυματίζει περήφανη στη πρύμνη ενός Ελληνικού Εμπορικού πλοίου μας. Την πίτα της Λέσχης μας ευλόγησε ο Παπά Δημήτριος Τσουρούς, εφημέριος του Ι. Ναού  Αγίων Αναργύρων Αττικής.

CMC (406)

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος κος Μηνάς Τσαμόπουλος για να παρουσιάσει και να ακολουθήσει η βράβευση των Τιμώμενων Ανώτατων Αξιωματικών, οι οποίοι  με αλφαβητική σειρά ήταν οι παρακάτω:

· Αργυράκης Ιωάννης (Υποναύαρχος Λ.Σ. / Γεν. Διευθυντής Οικονομικών ΥΝΑΠ)

· Κουλούρης Εμμανουήλ (Σμήναρχος Μηχανικός Π.Α.)

· Κουτσούδης Παράσχος (Πλοίαρχος Π.Ν.)

· Κωστάλας Στέλιος (Υποναύαρχος Π.Ν.)

· Πασσάδης Νικόλαος (Υποναύαρχος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ./ Διευθυν. Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρον. Διακυβέρνησης Λ.Σ.)

· Περρής Αρίστος (Ταξίαρχος ΓΕΕΘΑ)

· Σκανδάλης Γεώργιος (Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. / Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά)

· Χαμέτης Παντελής (Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. / Διοικητής 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.)

Ακολούθησε το μοίρασμα της πίτας στους παρευρισκόμενους, ενώ το τυχερό φλουρί έλαβε η κα Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα-Προκοπίου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στην εκδήλωσή μας. Η κα Προκοπίου έλαβε μία χρυσή λίρα προσφορά από την Λέσχη καθώς και μία εικόνα της Παναγίας, δωρεά από την Εταιρεία Katradis S.A. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με ελαφρύ φαγητό και ποτό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής-Νότης Μηταράκης, η Πρόεδρος της HELMEPA-Σεμίραμις Παληού, ο Δημήτριος Τσιαδής-Ναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ./Επίτιμος Υπαρχηγός Λ.Σ., ο Κωστής Φραγκούλης-Πρόεδρος του Propeller Cluvb of Piraeus, ο Νικόλαος Μανωλάκος-Αντιστράτηγος (ε.α.)/Βουλευτής Α’ Πειραιά και ο Ιωάννης Γκιάλας-Πρόεδρος της ΕΒΑΤ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.