Ναυτιλιακά καύσιμα: Πώς κυμάνθηκε η ζήτηση σε σημαντικούς κόμβους

Ναυτιλιακά καύσιμα: Πώς κυμάνθηκε η ζήτηση σε σημαντικούς κόμβους

136
Ναυτιλιακά καύσιμα: Πώς κυμάνθηκε η ζήτηση σε σημαντικούς κόμβους

Η ζήτηση ναυτιλιακών καυσίμων μειώθηκε στη Σιγκαπούρη, τον κορυφαίο κόμβο τροφοδοσίας ναυτιλιακών καυσίμων, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, η ζήτηση καυσίμων για τον ναυτιλιακό κλάδο υποχώρησε κατά 10,4% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2021, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2021 και συγκεκριμένα τους 4 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης. Οι πωλήσεις VLSFO μειώθηκαν 3,4%, στους 2,6 εκατ. τόνους, ενώ αυτές HSFO κατά 2,1%, στους 1,1 εκατ. τόνους.

Στον άλλο μεγάλο κόμβο τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα, τη Φουτζάιρα, οι πωλήσεις καυσίμων επίσης υποχώρησαν σε χαμηλά τεσσάρων μηνών τον Ιανουάριο και άγγιξαν τα 646.089 κ.μ.

Και στον Παναμά οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων κατέγραψαν κάμψη σε μηνιαία βάση τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα που κατεγράφησαν στις αρχές του 2021. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κινήθηκαν στους 451.664 εκατ. τόνους, αριθμός μειωμένος κατά 7,2% σε σχέση με τα επίπεδα του Δεκεμβρίου, αλλά αυξημένος κατά 9,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ναυτιλιακής Αρχής Παναμά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.