Προσεχώς πορθμείο μηδενικών εκπομπών με αξιοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας

Προσεχώς πορθμείο μηδενικών εκπομπών με αξιοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας

94
Προσεχώς πορθμείο μηδενικών εκπομπών με αξιοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας

Το τουρκικό ναυπηγείο Cemre Shipyard ανέθεσε στη Norwegian Electric Systems AS (NES), θυγατρική εταιρεία του ομίλου HAV μια σύμβαση για την παροχή και την εγκατάσταση των μπαταριών και των συστημάτων ελέγχου σε ένα πορθμείο μηδενικών εκπομπών το οποίο ναυπηγείται για λογαριασμό της Scandlines.

Η εν λόγω συμφωνία, η αξία της οποίας ανέρχεται περίπου στα 11,2 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί τη μεγαλύτερη σύμβαση που έχει εξασφαλίσει έως σήμερα η NES, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στον ιδιαίτερα δραστήριο κλάδο της τουρκικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Στα πλαίσια της σύμβασης η NES θα αναλάβει τον ενεργειακό σχεδιασμό του νεότευκτου πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παραγωγής, διανομής και αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, θα παρέχει τη συστοιχία μπαταριών, τον πίνακα διανομής συνεχούς ρεύματος καθώς και ηλεκτρογεννήτριες και πίνακες διανομής εναλλασσόμενου ρεύματος που θα παρέχουν στο πλοίο τη δυνατότητα είτε πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας, είτε υβριδικής λειτουργίας χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες σε συνδυασμό με την κατανάλωση βιοντίζελ για τη λειτουργία των ηλεκτρογεννητριών του.

Στις 19 Ιανουαρίου η NES αποκάλυψε τα σχέδια της να ιδρύσει μια νέα θυγατρική εταιρεία και να ανοίξει ένα νέο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στα τουρκικά ναυπηγεία αλλά και σε άλλα ναυπηγεία της Νοτίου Ευρώπης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.