Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου βάζει πλώρη για την Αφρική

    1109
    Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου βάζει πλώρη για την Αφρική

    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του νέου πλωτού νοσοκομείου της Mercy Ships, «Global Mercy», ολοκληρώνονται στην Αμβέρσα και σύντομα θα ξεκινήσει τα ταξίδια του προς τη Σενεγάλη.

    Το νέο μεγαλύτερο παγκοσμίως μη στρατιωτικό πλοίο-νοσοκομείο στον κόσμο εντάχθηκε πρόσφατα στον στόλο της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης Mercy Ships και είναι έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας σε παράκτιους πληθυσμούς στην Αφρική. Στο σύγχρονα εξοπλισμένο πλοίο θα βρίσκονται εν πλω 650 εθελοντές της Mercy Ships, που θα παρέχουν τη βοήθειά τους σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υποδομές υγείας.

    Με την προσθήκη του «Global Mercy», η δυναμικότητα της Mercy Ships θα υπερδιπλασιαστεί και συνεπώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική μέριμνα. Στα δύο πλωτά νοσοκομεία της Mercy Ships θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους συνολικά πάνω από 1.000 εθελοντές.

    Φωτό: Compagnie Maritime Belge

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.