Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τιμάται η πολυετής προσφορά στην Υγεία

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τιμάται η πολυετής προσφορά στην Υγεία

130
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τιμάται η πολυετής προσφορά στην Υγεία

Στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης του Διασώστη, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από το ΕΚΑΒ, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) βραβεύτηκε για τη συνολική και διαχρονική του προσφορά στο ΕΚΑΒ, καθώς και για την εν εξελίξει Πρωτοβουλία για την Υγεία.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ΙΣΝ, ο Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Πάνος Παπούλιας.

Ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν από του βασικούς τομείς του έργου του ΙΣΝ σε όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα. Από την ίδρυσή του το 1996, το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει χιλιάδες δωρεές στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η τρέχουσα Πρωτοβουλία για την Υγεία, άνω των $500 εκατομμυρίων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τριών νέων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή έρχεται να συμπληρώσει την πολύχρονη προσπάθειά του ΙΣΝ στον τομέα. Ενδεικτικές δωρεές περιλαμβάνουν επίσης την υλοποίηση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων της «Αναγέννηση & Πρόοδος», οι οποίες πρόσφατα συμπλήρωσαν τις 100 αποστολές σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, την πρόσφατη ανακαίνιση 175 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19, καθώς και την προμήθεια 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 δημόσια νοσοκομεία της χώρας και 143 ασθενοφόρων ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.