H ουκρανική κρίση και ο αντίκτυπος στις ναυτασφαλίσεις

H ουκρανική κρίση και ο αντίκτυπος στις ναυτασφαλίσεις

180
H ουκρανική κρίση και ο αντίκτυπος στις ναυτασφαλίσεις

Eν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, η αγορά ναυτασφαλίσεων του Λονδίνου πρόσθεσε τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα στις περιοχές υψηλού κινδύνου για τη ναυσιπλοΐα. Μπορεί η Ρωσία να ανακοίνωσε ότι στρατεύματά της θα επιστρέψουν στη μόνιμη βάση τους, ωστόσο το ΝΑΤΟ υπογραμμίζει ότι δεν βλέπει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Ο Neil Roberts, Head of Marine and Aviation της Lloyd’s Market Association, τόνισε στο Reuters ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί «μια προληπτική ειδοποίηση προκειμένου να μπορούν οι ασφαλιστές και οι πλοιοκτήτες να διαπραγματευτούν κατάλληλα την έκθεσή τους».

Η Joint War Committee συνεδριάζει συνήθως κάθε τρίμηνο για να επανεξετάσει τις περιοχές που θεωρεί υψηλού κινδύνου για τα εμπορικά πλοία και επιρρεπείς σε πολέμους, απεργίες, τρομοκρατία και συναφείς κινδύνους. Ο κ. Roberts τόνισε ότι, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως.

Την ίδια ώρα, σημαντική παράμετρο αποτελεί η ασφαλιστική κάλυψη για τις μετακινήσεις διά αέρος στην περιοχή, καθώς δύο ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν ζητήματα με την ασφαλιστική τους κάλυψη για ορισμένες πτήσεις τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.