Αλλαγές πληρωμάτων: Η Σιγκαπούρη επεκτείνει τα VTLs

Αλλαγές πληρωμάτων: Η Σιγκαπούρη επεκτείνει τα VTLs

656
Αλλαγές πληρωμάτων: Η Σιγκαπούρη επεκτείνει τα VTLs

Το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου την έναρξη των Vaccinated Travel Lanes (VTLs) με το Χονγκ Κονγκ και άλλες περιοχές. Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι θα αναθεωρήσουν τα μέτρα στα σύνορα ως μέρος μιας ενιαίας πολιτικής της χώρας σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2021 η Σιγκαπούρη ανέβαλε τα VTLs για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία λόγω της Όμικρον. Πλέον τα VTLs ισχύουν για μετακινήσεις και από εκείνες τις χώρες.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης, S. Iswaran, τόνισε ότι τα VTLs, τα οποία επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο πλήρως εμβολιασμένων στη Σιγκαπούρη χωρίς καραντίνα, αποτέλεσαν μια πρώτη προσπάθεια για ασφαλή επιστροφή των μετακινήσεων και για το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων.

«Κάναμε σταθερή πρόοδο, ωστόσο έπρεπε να σταματήσουμε λόγω της Όμικρον», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Τώρα που διαθέτουμε μεγαλύτερη ενημέρωση για τη φύση της Όμικρον και τους κινδύνους που ενέχει, είναι σημαντικό να επαναλάβουμε το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων μας και να επιβεβαιώσουμε ξανά τη θέση μας ως παγκόσμιου επιχειρηματικού και αεροπορικού κόμβου».

Την ίδια ώρα, η ελεύθερη μετακίνηση διά θαλάσσης μεταξύ Σιγκαπούρης και Ινδονησίας θα συνεχιστεί μέσω της έναρξης του VTL (Sea) from Bintan and Batam. Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα VTL για την Ταϊλάνδη πέραν της Μπανγκόκ, προκειμένου να περιλαμβάνονται πτήσεις από όλες τις πόλεις της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σιγκαπούρη αποτελεί σημαντικό κόμβο για τις αλλαγές πληρωμάτων και συνεπώς οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στις μετακινήσεις από και προς τη νησιωτική χώρα αποτελεί καλό οιωνό για τις μετακινήσεις των ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.