Στα ύψη τα ναυτιλιακά καύσιμα

Στα ύψη τα ναυτιλιακά καύσιμα

858
Στα ύψη τα ναυτιλιακά καύσιμα

Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων ως απόρροια της αύξησης της τιμής πετρελαίου, η οποία, εν μέσω έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων, δύσκολα θα υποχωρήσει.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δεδομένα της Signal Ocean, στη Σιγκαπούρη η τιμή του VLSFO διαμορφώθηκε στα $759/τόνο, ενώ το IFO380 στα $538/τόνο, με το spread να φτάνει συνεπώς στα $221/τόνο. Στο Ρότερνταμ, η τιμή του VLSFO ήταν στα $708/τόνο και αυτή του IFO380 στα $535/τόνο, με το spread να διαμορφώνεται στα $173/τόνο, σύμφωνα με δεδομένα της Signal Ocean.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2008, πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers και το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η τιμή του τότε κύριου ναυτιλιακού καυσίμου IFO380 κινούνταν στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των $740/τόνο στα κυριότερα λιμάνια τροφοδοσίας καυσίμων. Πλέον το VLSFO στα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Ρότερνταμ κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στα $733,5/τόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.