Σημαντικές επενδύσεις στα logistics ενώ οι ανισορροπίες επιμένουν

Σημαντικές επενδύσεις στα logistics ενώ οι ανισορροπίες επιμένουν

120
Σημαντικές επενδύσεις στα logistics ενώ οι ανισορροπίες επιμένουν

Η σημαντική άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτέλεσε έναν εκ των σημαντικότερων λόγων που οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες έρχονται αντιμέτωπες με ιδιαίτερες προκλήσεις. Εν μέσω αυτών των συνθηκών και καθώς οι εφοδιαστικές αλυσίδες ταλανίζονται ακόμη από καθυστερήσεις, ο ιδιωτικός επενδυτικός κολοσσός Blackstone θα προβεί σε ανακεφαλαιοποίηση αξίας 21 δισ. ευρώ της εταιρείας Mileway, η οποία συνιστά τον μεγαλύτερο διαχειριστή αστικών αποθηκών στην Ευρώπη.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί, μεταξύ άλλων, απόρροια του γεγονότος ότι αυξάνεται η ζήτηση για αυθημερόν παράδοση προϊόντων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Σημειώνεται ότι η Mileway εκκίνησε τη λειτουργία της το 2019 υπό την Blackstone, με επίκεντρο τη διαχείριση των άνω των 1.000 ακινήτων logistics που διαθέτει η δεύτερη.

Η ζήτηση για αποθηκευτικό χώρο εκτοξεύτηκε λόγω της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως είναι επόμενο, η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου θέτει φρένο στην ομαλή λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων. Σε συνάρτηση με την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, κατεγράφησαν και ακόμη καταγράφονται δεκάδες περιπτώσεις όπου εμπορευματοκιβώτια τα οποία μεταφέρουν προϊόντα εταιρειών λιανικής παραμένουν σε τερματικούς λιμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η Blackstone διαθέτει σημαντικές επενδύσεις στα logistics και εκτός ευρωπαϊκών εδαφών. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο του 2021 απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο σε κέντρο logistics της νότιας Κίνας έναντι $1,1 δισ. Προς τα τέλη του έτους, επέκτεινε το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο ακινήτων στις ΗΠΑ, συμμετέχοντας σε συμφωνία αξίας $2,8 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.