Παγκόσμια συμμαχία για την προστασία των ωκεανών

Παγκόσμια συμμαχία για την προστασία των ωκεανών

79
Παγκόσμια συμμαχία για την προστασία των ωκεανών

Η ΕΕ και δεκατρείς ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησαν στη δημιουργία συμμαχίας για την προστασία της βιοποικιλότητας, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Ouest-France.

«Ήδη επενδύουμε σημαντικά στην έρευνα και στην καινοτομία αναφορικά με τους ωκεανούς», σημείωσε η Ursula von der Leyen και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα διοχετεύσει $574 εκατ. για την αποκατάσταση των ωκεανών έως το 2030.

Στόχος της Επιτροπής είναι η επέκταση των προστατευμένων ζωνών στην Ανταρκτική, της οποίας το οικοσύστημα είναι σημαντικό για τους ωκεανούς. Παρ’ όλα αυτά, δύο κράτη-μέλη της ΕΕ ακόμα εναντιώνονται στην εν λόγω απόφαση για τη Διατήρηση των Θαλάσσιων Πόρων της Ανταρκτικής.

Την ίδια ώρα, η Ursula von der Leyen παρουσίασε τους φιλόδοξους στόχους της Κομισιόν για την προώθηση ασφαλέστερων και καθαρότερων ωκεανών στο περιθώριο του One Ocean Summit που διοργάνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στη Βρέστη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.