«Μπλόκο» της Evergreen στη Μιανμάρ

«Μπλόκο» της Evergreen στη Μιανμάρ

203
«Μπλόκο» της Evergreen στη Μιανμάρ

Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη Μιανμάρ φέρνει τα πάνω κάτω και στις θαλάσσιες μεταφορές, με την ταϊβανέζικη Evergreen να ανακοινώνει ότι πλοία της δεν θα προσεγγίζουν τερματικό στον Yangon, ο οποίος ελέγχεται από τον στρατό της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Chevron και TotalEnergies, εταίροι σε ένα σημαντικό project φυσικού αερίου στη Μιανμάρ, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη χώρα, λόγω των αυξανόμενων φαινομένων καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα του περασμένου έτους.

Πρόσφατα, πλοία της Evergreen έδεσαν στο Hteedan Port Terminal, με την ταϊβανέζικη εταιρεία να ενημερώνει σχετικά ότι τα εν λόγω calls κανονίστηκαν από third-party διαχειριστή. Η αντίδραση της Evergreen ήταν άμεση, ζητώντας την ακύρωση οποιασδήποτε παρόμοιας συνεργασίας με το Hteedan Port Terminal. Η ανακοίνωση της liner εταιρείας δεν διασαφηνίζει, ωστόσο, εάν αυτή η κίνηση αφορά όλα τα λιμάνια της Μιανμάρ ή μόνο το συγκεκριμένο.

Ο στρατός έχει συμφέροντα σε πολλές οικονομικές δραστηριότητες της Μιανμάρ, από την εξόρυξη μέχρι τις τράπεζες, το πετρέλαιο και τον τουρισμό. Μάλιστα, εταιρείες που συνδέονται με τη στρατιωτική χούντα διαχειρίζονται τρία λιμάνια στον εμπορικό κόμβο του Yangon.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.