Ποιους κινδύνους ενέχει η συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων;

Ποιους κινδύνους ενέχει η συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων;

165
Ποιους κινδύνους ενέχει η συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων;

Στους σκοπέλους που επιφυλάσσει η επιμονή της συμφόρησης των εφοδιαστικών αλυσίδων εστιάζει ο διεθνής Τύπος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, επικαλούμενο δηλώσεις του CEO του δανικού κολοσσού Maersk, Søren Skou, οι πονοκέφαλοι για το διεθνές εμπόριο θα επιμείνουν, με την αποσυμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων να μην αναμένεται να λάβει χώρα άμεσα.

Ειδικότερα, η ισχυρή ζήτηση, η περιορισμένη προσφορά και το μειωμένο εργατικό δυναμικό κατά μήκος των εφοδιαστικών, κυρίως χερσαίων, αλυσίδων δεν βοηθούν στο να επιστρέψει το διεθνές εμπόριο στην κανονικότητα.

Συνεπώς, η ναυλαγορά εκτιμάται πως θα κυμανθεί σε ισχυρά επίπεδα και για το 2022, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του πληθωριστικού κινδύνου. Άλλωστε, πρόσφατα τα Ηνωμένη Έθνη ανακοίνωσαν την εκτίμησή τους περί αύξησης 1,5% του παγκόσμιου πληθωρισμού λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς.

Εφόσον οι πληθωριστικές πιέσεις δεν καταλαγιάσουν, είναι αρκετά πιθανό οι τράπεζες παγκοσμίως να αναγκαστούν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια τους, βάζοντας έτσι φρένο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.