Διεύρυνση της συνεργασίας για Hyundai και MAN

Διεύρυνση της συνεργασίας για Hyundai και MAN

163
Διεύρυνση της συνεργασίας για Hyundai και MAN

Η MAN Energy Solutions και η Hyundai Heavy Industries (HHI-EMD) υπέγραψαν, έπειτα από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, δεκαετή συμφωνία άδειας χρήσης της νέας σειράς στροβιλοσυμπιεστών TCT της MAN, η οποία αποτελεί και την πρώτη συμφωνία παραχώρησης άδειας για στροβιλοσυμπιεστές που υπογράφει η MAN με την HHI-EMD.

Για την HHI-EMD, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δίχρονων κινητήρων πλοίων παγκοσμίως, η προσθήκη των αξονικών στροβιλοσυμπιεστών της σειράς TCT της MAN ES στο χαρτοφυλάκιό της αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της HHI στην αγορά.

Η ΜΑΝ ES λάνσαρε τη νέα σειρά TCT τον Ιούνιο του 2019, με τους νέους στροβιλοσυμπιεστές να προσφέρουν χαμηλά κόστη συντήρησης, υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και χαμηλότερα επίπεδα παραγόμενου θορύβου. Παράλληλα, η υψηλή τους ευελιξία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τύπων καυσίμου, καθώς και τις νέες απαιτήσεις που αφορούν τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων βάσει του προτύπου Tier III του ΙΜΟ. Οι εν λόγω στροβιλοσυμπιεστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δίχρονους κινητήρες ισχύος από 5,5 έως 24 MW και απευθύνονται σε containerships, μεγάλα φορτηγά πλοία αλλά και δεξαμενόπλοια.

Φωτό: Focke Strangmann/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.