Οι στρατηγικές κινήσεις του Πεκίνου ωθούν στα ύψη το iron ore

Οι στρατηγικές κινήσεις του Πεκίνου ωθούν στα ύψη το iron ore

87
Οι στρατηγικές κινήσεις του Πεκίνου ωθούν στα ύψη το iron ore

H τιμή του iron ore ξεπέρασε τα $150/τόνο την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, καθώς η Κίνα παρέτεινε κατά πέντε έτη τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των ανθρακικών εκπομπών των εγχώριων χαλυβουργιών.

Οι χαλυβουργίες της Κίνας αντιπροσωπεύουν το 15% των ανθρακικών εκπομπών της χώρας. Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο ανακοίνωσε νέα προθεσμία για τη μεγιστοποίηση των εκπομπών των χαλυβουργιών, η οποία είναι πλέον το 2030.

Σύμφωνα με το Fastmarkets MB, το iron ore με περιεκτικότητα σιδήρου 63% τελούσε υπό διαπραγμάτευση στη Βόρεια Κίνα στα $149,64, ο υψηλότερος αριθμός από τον Αύγουστο του 2021. Στη Σιγκαπούρη μάλιστα έφτασε να τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $153/τόνο.

Από τον Νοέμβριο του 2021, η τιμή έχει αυξηθεί κατά 70%, εν μέσω εκτιμήσεων για σταθερότερη ανάπτυξη το 2022.

Την ίδια, ώρα το Υπουργείο Βιομηχανίας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Γεωλογίας και Περιβάλλοντος και η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων κάλεσαν τις εταιρείες του κλάδου να διευρύνουν τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, προκειμένου να δημιουργήσουν παγκόσμιας κλίμακας conglomerates και να αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα χάλυβα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.