Μεγάλες οι ανάγκες της Γαλλίας σε άνθρακα

Μεγάλες οι ανάγκες της Γαλλίας σε άνθρακα

76
Μεγάλες οι ανάγκες της Γαλλίας σε άνθρακα

Η παρατεταμένη κρίση στην αγορά ενέργειας ενδέχεται να βάλει «στον πάγο» τις προσπάθειες για στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γαλλία προσωρινά θα επιτρέψει στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να καίνε περισσότερο άνθρακα καθώς επικρατεί ανησυχία αναφορικά με πιθανή έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος.

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με το Υπουργείο Γεωλογίας της χώρας να σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η εξασφάλιση σταθερής προσφοράς ηλεκτρικού ρεύματος τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες.

H γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Réseau de Transport d’Electricité ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η Γαλλία θα διέτρεχε τον κίνδυνο έλλειψης ενέργειας σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών και εν μέσω ανεπαρκούς αιολικής ενέργειας. Την ίδια ώρα, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πυρηνικών αντιδραστήρων έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους για συντήρηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.