Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών

Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών

119
Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών

Οι πρόσφατες κινήσεις στη βιομηχανία των αερομεταφορών καταδεικνύουν ότι η ενοποίηση και οι συνέργειες, ιδιαίτερα μετά τον σφοδρό αντίκτυπο της πανδημίας, αποτελούν στρατηγική επιλογή για μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, οι εταιρείες Frontier Group Holdings και Spirit Airlines κατέστησαν γνωστή την πρόθεσή τους να συγχωνευτούν, δημιουργώντας έτσι την πέμπτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών.

Ειδικότερα, και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην κατηγορία ultra low-cost carriers (ULCC), δηλαδή εταιρείες που εστιάζουν στη μείωση των λειτουργικών εξόδων προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, όπως είναι, ενδεικτικά, και η Ryanair.

Μέσω της συγχώνευσης, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να καταστούν ανταγωνιστικότερες έναντι των μεγαθηρίων της αμερικανικής αγοράς αερομεταφορών, όπως η American Airlines Group και η Delta Air Lines.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο «πηδάλιο» της νέας εταιρείας θα βρίσκεται ο Bill Franke, ο οποίος διαθέτει τεράστια πείρα στην εν λόγω αγορά. Μάλιστα, συνιστά έναν εκ των ιδρυτών του επενδυτικού fund Indigo Partners LLC, το οποίο διαθέτει μετοχικά μερίδια σε πληθώρα εταιρειών που ανήκουν στην κατηγορία ULCC (Frontier Airlines, Jet Smart, Volaris, Wizz Air). Υπενθυμίζεται ότι, εντός του 2021, η Airbus υπέγραψε συμφωνίες με τις εταιρείες Wizz Air, Frontier Airlines, Jet Smart και Volaris για πάνω από 200 επιβατηγά αεροσκάφη A321neo.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία οι αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών εκτιμούν πως το 2022 θα αποτελέσει έτος ανάκαμψης, λόγω των αυξημένων ποσοστών εμβολιασμού και της επανεκκίνησης των οικονομιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.