Aνακατατάξεις στις τακτικές γραμμές Ασίας, Ευρώπης και ΗΠΑ

    183
    Aνακατατάξεις στις τακτικές γραμμές Ασίας, Ευρώπης και ΗΠΑ

    Aνακατατάξεις στην αγορά των τακτικών γραμμών φέρνει το νέο έτος. Βάσει ανακοίνωσης της κορυφαίας εταιρείας σε όρους μεταφορικής ικανότητας, της MSC, η συνεργασία της MSC και της ισραηλινής ΖΙΜ στις τακτικές γραμμές μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου θα διακοπεί στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

    Παράλληλα, η ZIM πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει την υπηρεσία ZMI, η οποία επί του παρόντος ενώνει την ινδική υποήπειρο με την Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να εξυπηρετεί και το εμπόριο μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου και Βόρειας Ευρώπης. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η επέκταση αυτή θα εκκινήσει από τον Μάρτιο του 2022.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ανανεώθηκαν και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας της ZIM με την 2Μ Alliance (η οποία απαρτίζεται από τη Maersk και την MSC). Ειδικότερα, αποφασίστηκε η επέκταση της τρέχουσας συνεργασίας στις τακτικές γραμμές Ασίας-US Gulf Coast. Μέχρι πρότινος, η συνεργασία της ZIM με την 2M Alliance αφορούσε τη γραμμή Ασία-Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ (Asia-USEC).

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.