Νέες στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας: Οι συνδυασμένες μεταφορές στο προσκήνιο

Νέες στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας: Οι συνδυασμένες μεταφορές στο προσκήνιο

49
Νέες στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας: Οι συνδυασμένες μεταφορές στο προσκήνιο

Σε κινήσεις ενοποίησης με φόντο την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών δικτύων της προβαίνει η Ινδία. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Loadstar, ο ινδικός όμιλος Adani θα ενοποιήσει τις έξι ξεχωριστές σιδηροδρομικές οντότητες που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή του. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής κίνησης βρίσκεται η ανάπτυξη των χερσαίων υποδομών της Ινδίας.

Ειδικότερα, το ενοποιημένο σχήμα θα ονομάζεται Adani Tracks Management Services και θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου συνολικού μήκους ίσου με 2.000 χλμ. έως το 2025.

Η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Ινδίας θεωρείται καταλύτης για την αύξηση του εμπορευματικού όγκου στη δυτική ακτή της χώρας, όπου η παρουσία του ομίλου Adani στους λιμένες είναι μεγαλύτερη.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Adani διαχειρίζεται 13 λιμένες στη χώρα, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο υπό κατασκευή λιμένας Vizhinjam. Επιπλέον, εντός του 2021, η Adani ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια για έναν νέο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στη Σρι Λάνκα.

Ωστόσο, η προαναφερθείσα συνιστά μόνο μία από τις πολλές επενδύσεις στις οποίες προσβλέπει η Ινδία με επίκεντρο τα λιμάνια της. Μάλιστα, εντός του 2021, ανακοινώθηκε ότι έως το 2035 θα πραγματοποιηθούν λιμενικές επενδύσεις συνολικού ύψους $82 δισ. Άλλωστε, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει πολλάκις υπογραμμίσει τις βλέψεις της Ινδίας να αναδειχθεί πρωταγωνιστής της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.