Σημαντικές ανακατατάξεις στα product tankers

Σημαντικές ανακατατάξεις στα product tankers

212
Σημαντικές ανακατατάξεις στα product tankers

Η Hafnia Limited προχωρά σε στρατηγική ανάπτυξη του στόλου της, καθώς την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικές συναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά όλων των μετοχών της Chemical Tankers Inc. (CTI) και τη συνεπακόλουθη προσθήκη στον υπό διαχείριση στόλο της 32 χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου product tankers. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, οι μέτοχοι της CTI έλαβαν αθροιστικά 99.199.394 μετοχές της Hafnia, ήτοι 21,5% της νέας ενοποιημένης εταιρείας.

Παράλληλα, η Hafnia συμφώνησε για την αγορά 12 LR1 πλοίων της Scorpio Tankers έναντι $413,8 εκατ. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την ICBC Financial Leasing Co. Ltd. για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback). Τα πλοία κατασκευάστηκαν το 2015 και το 2016 στη Νότια Κορέα και, όταν παραδοθούν στη Hafnia, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαΐου, θα διαθέτουν συστήματα scrubbers.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο Mikael Skov, CEO της Hafnia, τόνισε ότι μέσω των προαναφερθεισών συναλλαγών η εταιρεία του αυξάνει τον στόλο της κατά 44 δεξαμενόπλοια, φτάνοντας τα 152. Όπως ο ίδιος ανέφερε, και τα 44 πλοία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις EEXI που θα τεθούν σε ισχύ το 2023.

Φωτό: Αndrey Sharpilo/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.