Νέα στρατηγική συμφωνία της CMA CGM για την προμήθεια LNG σε πλοία...

Νέα στρατηγική συμφωνία της CMA CGM για την προμήθεια LNG σε πλοία της

83
Νέα στρατηγική συμφωνία της CMA CGM για την προμήθεια LNG σε πλοία της

H γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM πρόσφατα υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο με τη Shanghai International Port Group για την προμήθεια καυσίμου LNG στο λιμάνι Yangshan της Κίνας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2022, τα χωρητικότητας 15.000 TEUs containerships της CMA CGM, τα οποία διαθέτουν κινητήρες διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG και εξυπηρετούν τη γραμμή Pearl River Express από την Κίνα στο Λος Άντζελες, θα εφοδιάζονται με καύσιμο LNG στο Yangshan. Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία εφοδιασμού πλοίων με καύσιμο LNG στην περιοχή της Σαγκάης και στην Κίνα γενικότερα, για τη λειτουργία της οποίας η Shanghai International Port Group πρόκειται να χρησιμοποιεί ένα νεότευκτο πλοίο εφοδιασμού καυσίμου LNG χωρητικότητας 20.000 κ.μ.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CMA CGM, ανέφερε σχετικά: «Η νέα συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον ενεργειακό οδικό χάρτη της CMA CGM, καθώς ο όμιλός μας θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία του κλάδου της ναυτιλίας τακτικών γραμμών που θα προμηθευτεί καύσιμο LNG στην Κίνα. Η συγκεκριμένη κίνηση ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω εξελίξεις προς όφελος τόσο του ομίλου CMA CGM όσο και της περιοχής της Σαγκάης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.