Bill Gates: Νέες συμφωνίες στο μέτωπο της ενέργειας

Bill Gates: Νέες συμφωνίες στο μέτωπο της ενέργειας

153
Bill Gates: Νέες συμφωνίες στο μέτωπο της ενέργειας

Νέα βήματα στο μέτωπο της ενέργειας φαίνεται πως κάνει ο Bill Gates, όπως καταδεικνύει δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων AP News. Συγκεκριμένα, οι ιαπωνικές Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και Japan Atomic Energy Agency υπέγραψαν συμφωνία, με επίκεντρο ένα project πυρηνικής ενέργειας νέας γενιάς, με την αμερικανική εταιρεία TerraPower, η οποία ιδρύθηκε από τον Bill Gates.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας στην ενεργειακή εξίσωση των ΗΠΑ έχει παραμείνει σταθερή εδώ και περίπου μία δεκαετία, καλύπτοντας το 20% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Επιπλέον, η Ιαπωνία θεωρεί την πυρηνική ενέργεια αναντικατάστατο σύμμαχο στη μάχη για ανθρακική ουδετερότητα και η MHI σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν προκειμένου να προοδεύσει η πυρηνική καινοτομία στην Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται πως η πυρηνική ενέργεια προκαλεί τριγμούς στην Ευρώπη. Παρότι υπάρχουν θερμοί υποστηρικτές της, όπως η Γαλλία, έχει συναντήσει μεγάλη αντίσταση από τη Γερμανία, η οποία έχει αποφασίσει να κλείσει τους τρεις από τους έξι εναπομείναντες αντιδραστήρες της.

Ωστόσο, το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας παραμένει αβέβαιο. Παρότι θεωρείται επικίνδυνη, η αυξημένη ανάγκη για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος γεννά ερωτήματα για το κατά πόσο οι φόβοι θα ξεπεραστούν. Άλλωστε, πρόσφατα κατέστη γνωστή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία προσβλέπει στον χαρακτηρισμό της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου ως «πράσινες» πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.