Πράσινο φως για το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar

Πράσινο φως για το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar

147
Πράσινο φως για το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar

Το σλοβακικό ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar έλαβε το πράσινο φως να πετάξει στους ουρανούς, αφού η Αρχή Μεταφορών της Μπρατισλάβα του χορήγησε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

«Η πιστοποίηση του AirCar ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή ιπτάμενων, αποτελεσματικών αυτοκινήτων», ανέφερε ο Στέφαν Κλάιν, ο ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας KleinVision που σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό το υβριδικό όχημα. «Πρόκειται για την επίσημη επιβεβαίωση της δυνατότητάς μας να μεταμορφώσουμε τα ταξίδια μέσων αποστάσεων», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην αεροπλοΐα, η «μέση απόσταση» αντιστοιχεί σε πτήσεις μικρότερες των 2.000 χιλιομέτρων.

Το AirCar έκανε την πρώτη πτήση του σε αστικό περιβάλλον τον Ιούνιο του 2021. Διαθέτει 1.600άρη κινητήρα της BMW και μπορεί να απογειωθεί από έναν διάδρομο μήκους 300 μέτρων. Πετά με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα και έχει αυτονομία πτήσης 1.000 χιλιομέτρων.

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται αυτόματα σε αεροπλάνο, πατώντας ένα μόνο κουμπί. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 3 λεπτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Για να λάβει την πιστοποίηση, το όχημα έκανε 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και 200 απογειώσεις και προσγειώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: www.klein-vision.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.