MYTILINEOS: Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το 2021

MYTILINEOS: Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το 2021

188
MYTILINEOS: Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το 2021

Ιστορικά υψηλές επιδόσεις για το 2021 ανακοίνωσε σήμερα η MYTILINEOS, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 40% και των καθαρών κερδών κατά 26%.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του 2021 σε σύγκριση με το 2020 έχουν ως εξής:

O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 2,664 δισ. ευρώ έναντι 1,899 δισ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 40%. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 359 εκατ. ευρώ έναντι 315 εκατ. ευρώ το 2020, επωφελούμενα από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του Τομέα Μεταλλουργίας και του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση του Τομέα  Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με 129 εκατ. ευρώ το 2020.
«Ιδιαίτερα για τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, η επίδοση το 2021 ήταν εξαιρετικά ισχυρή λαμβάνοντας υπόψη την προγραμματισμένη μεγάλη συντήρηση της μονάδας Korinthos Power διάρκειας 3 μηνών αλλά και την πίεση που ασκούν τα ιδιαίτερα αυξημένα κοστολόγια φυσικού αερίου», σημειώνει η εταιρεία.

Το προτεινόμενο μέρισμα διαμορφώνεται σε 0,42 ευρώ ανά μετοχή αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε:

«Για τη MYTILINEOS το 2021 αποτέλεσε έτος ορόσημο για τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της, αλλά και μια προπαρασκευαστική περίοδο για τη μετάβαση σε νέα επίπεδα οικονομικής απόδοσης και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας τα επόμενα χρόνια. Πετύχαμε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, ενώ επιπλέον σημαντικές επενδύσεις εισήλθαν σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Έχοντας αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις από τις αρχές του 2021 για τη μείωση των εκπομπών CO2, επιταχύναμε την εκτέλεση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της ιστορίας της Εταιρείας μας, το οποίο κατά τη διάρκεια του έτους υπερέβη τελικά σε συνολική αξία τα 379 εκατ. ευρώ. Παράλληλα δρομολογήθηκαν, νέα επενδυτικά σχέδια που ισχυροποιούν την Εταιρεία στο νέο περιβάλλον της ενεργειακής μετάβασης.

Σε μία χρονιά σημαντικών προκλήσεων αποδείξαμε την ικανότητα της MYTILINEOS να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο και πολλή δουλειά. Στη νέα, πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο απαιτητική «πίστα» που μπαίνουμε το 2022, θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με σθένος και ανανεωμένη δύναμη!»

Σημειώνεται ακόμη ότι έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση μία σειράς κρίσιμων επενδύσεων, όπως η αύξηση παραγωγής Αλουμινίου, στους 250.000 τόνους η ολοκλήρωση της κατασκευής νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826MW καθώς και η ολοκλήρωση ανάπτυξης και την κατασκευή νέων μονάδων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος πάνω από 2,5GW στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.