Τα πρώτα υβριδικά επιβατηγά πλοία υψηλών ταχυτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα πρώτα υβριδικά επιβατηγά πλοία υψηλών ταχυτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

428
Τα πρώτα υβριδικά επιβατηγά πλοία υψηλών ταχυτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Η βρετανική εταιρεία Uber Boat by Thames Clipper, μια συνεργασία της εταιρείας διαχείρισης πλωτών λεωφορείων Thames Clipper με την εταιρεία παροχής μεταφορικών υπηρεσιών Uber, κατασκευάζει τα πρώτα υβριδικά επιβατηγά πλοία υψηλών ταχυτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα δύο καινοτόμα πορθμεία ναυπηγούνται στο Wight Shipyard και οι παραδόσεις τους είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2022 και την άνοιξη του 2023.

Τα πλοία θα διαθέτουν υβριδικό σχεδιασμό, που θα τους επιτρέπει να επιχειρούν τροφοδοτούμενα αποκλειστικά από μπαταρίες, ενώ έξω από το κεντρικό Λονδίνο θα χρησιμοποιούν κινητήρες κατανάλωσης βιοκαυσίμων. Παράλληλα, τα πλοία δεν θα βασίζονται στη χρήση χερσαίων εγκαταστάσεων παροχής ηλεκτρικής ισχύος για τη φόρτιση των μπαταριών τους, αλλά θα χρησιμοποιούν την περίσσια ισχύ από τους κινητήρες κατανάλωσης βιοκαυσίμων που θα διαθέτουν για τον εν λόγω σκοπό.

Σύμφωνα με την Uber Boat, τα δύο νέα πορθμεία πρόκειται να αποτελέσουν τα φιλικότερα προς το περιβάλλον επιβατηγά πλοία που θα επιχειρούν στο Λονδίνο, παράγοντας παράλληλα και τον λιγότερο θόρυβο σε σχέση με τα υπόλοιπα πλοία του στόλου της εταιρείας. Επιπλέον, η εταιρεία ελπίζει πως τα καινοτόμα αυτά πλοία θα ανοίξουν τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων σχεδιασμών πλοίων καταμαράν, που θα οδηγήσουν στην κατασκευή φιλικότερων προς το περιβάλλον επιβατηγών πλοίων μόλις η σχετική τεχνολογία ωριμάσει αρκετά.

Φωτό: Uber Boats by Thames Clipper

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.