Οι Οινούσσες επανατοποθετούνται στο χάρτη της ναυτικής εκπαίδευσης

    71
    Οι Οινούσσες επανατοποθετούνται στο χάρτη της ναυτικής εκπαίδευσης

    Με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών για την λειτουργία της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Οινουσσών ο δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ είχε την περασμένη Παρασκευή 21 Ιανουαρίου συνάντηση στον Πειραιά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Σύμφωνα με την αποκλειστική δήλωσή του για τα Ναυτικά Χρονικά ο Δήμαρχος Οινουσσών έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι ήδη έχει τεθεί «σε ρότα υλοποίησης η επιλογή και προμήθεια του εκπαιδευτικού εξοπλισμού» για τη νέα Σχολή.

    Στόχος του Υπουργείου είναι μάλιστα να εγκατασταθούν μηχανήματα σύγχρονα και εναρμονισμένα με τις διεθνείς απαιτήσεις ασφάλειας και ναυτικής επιμόρφωσης. Κατά την τοποθέτηση του  δήμαρχου δεδομένη είναι ακόμη η χρηματοδότηση του Υπουργείου για το έργο της αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμένα Οινουσσών, που θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track. Σε ειδική σύσκεψη, που ακολούθησε υπό τον Γεν. Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις στους υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες για την διοικητική απεμπλοκή της επισκευής του κτιρίου της ΑΕΝ Οινουσσών, αλλά και για ανάγκες του Δήμου στον τομέα της ύδρευσης-αφαλάτωσης, τα οποία το Υπουργείο ενέκρινε και θα εξυπηρετήσει.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.